2017. augusztus 31., csütörtök

A dobozka

Az anyukaság előtt egy bölcsődében dolgoztam, ahol sok sok jó ötlettel találkoztam. Az egyike ezeknek ez a doboz.




Ez a doboz nagy kedvenc volt a kisgyerekek körében. A játék egyszerűbb, mint a boltban vásárolható "testvérei" de éppen ezért játszanak vele olyan szívesen a picik. Itt nem kell különböző formáknak megkeresni a helyét, ehelyett csak a dugót kell visszadugni a lyukba. Ezt már a 11 hónapos kisfiam is meg tudja csinálni.
Bár tennivaló nagyon egyszerűnek tűnhet egy felnőtt számára, a csöppségeknek mégis kihívást jelent és akár hosszabb ideig is lekötheti a figyelmüket. Emellett fejleszti a szem-kéz koordinációt és a finomotorikát is.
A másik amiért megteszett ez az ötlet, mert a szülőknek nem kell mélyen a zsebükben nyúlni, (és túl sok kézügyesség sem kell hozzá) hogy el tudják készíteni.
Ami szükséges hozzá, az egy nagyobb joghurtos (kefíres, savanyúságos...) vödör, aminek a tetejére lyukat kell vágni. Nem árt, ha a lyuk szélét kicsit megcsiszoljuk, így nem vágja meg a picúrkák ujjacskáját. A másik fontos dolog hozzá a dugó. Az, hogy műanyag vagy parafa, igazából mindegy. A gyerekekre így is úgy is oda kell figyelni játék közben, nehogy kedvet kapjanak ahhoz, hogy megkóstolják a játék elemeit! 😅☺ (Mivel nálunk csak a férjem ivott néha-néha egy-két pohár bort, így nálunk az egész család gyűjtötte nekünk a dugókat.)
Ha ez megvan, akkor már csak rajtatok múlik, hogy milyenre dekoráljátok.
Én filc anyagot használtam, ami eddig elég jól bírta a gyűrődést pedig az elmúlt két és fél évben elég sokat volt nyúzva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése